Make your own free website on Tripod.com
whuteva

Kisah??

Home
About Me
My Writing or Artwork
Shoutouts to My Friends
Related Links
Contact Me
Photo Album
Friends Photo Album
Muat Turun / download

D sini adalah terdapatnya kisah kisah lawak yang aku kutip dari site site di serata asia timor...hehehe

Ceriakan Harimu.... 
Doctor: Take four teaspoon of this medicine
every day
Sarah: I cant
Doctor: Oh, why not?
Sarah: Cause Ive only got 3 teaspoon at home.

Mum: What will you give grandma on her
100th birthday?
Tom: A fire extinguisher
Mum: But why?
Tom: How would you expect an old lady like
grandma to blow out 100
Candles?

Mamat : When is your birthday?
Husin : November 15
Mamat : What year ?
Husin : Every year.

Boss: Where have you been?
Worker: Ive been for a haircut.
Boss: You cant have your haircut during office
time.
Worker: Why not ?It grows during office time.

Perompak : "Sebelum kamu mati kubunuh,
sebutkan namamu!"
Isteri : "Na...ma sa... Aisyah"
Perompak : "Aisyah? nampaknya sama dengan
nama ibuku.
Aku tidak boleh membunuhmu,"
Lalu dia mendekati si suami dan sambil
mengacukan senjatanya ia berkata,
Perompak : "Sebutkan namamu.
Suami : "Namaku Irwan.. tapi.... semua orang
memanggilku Aisyah...."

Minah adalah seorang pelajar yang selalu fail
subjek B.I nyer. Satu hari minah terlanggar
seorang pelancong US ketika berjalan-jalan di
The Mall.
Minah : I'm sorry.
Pelancong : I'm sorry too.
Kurang paham dengan apa yang dimaksudkan
oleh pelancong tersebut, Minah cuba membalas.
Minah : I'm sorry three.
Pelancong : ?????. What are you sorry for?
Minah : I'm sorry five.

Cikgu : Abu! Lukisan apa yang kau buat nie..?
Kosong jer.
Abu : Kuda makan rumput, cikgu.
Cikgu : Mana rumputnya?
Abu : Kuda dah abis makan, cikgu.
Cikgu : Mana kudanya?
Abu : Kuda dah kenyang. Dia dah balik kandang.

satu kemalangan melibatkan seorg usahawan
dlm BMWnya.
usahawan: warrgghhh.. tgk apa dah jadi dgn
BMW aku... habis kopak pintu kereta ni..warghh....
unit bantuan: encik. encik sedar x, tangan kanan
encik dah tak ada? apasal risaukan sgt pintu
kereta tu. materialistik sgt la encik ni.
usahawan:(sambil memandang bhgn kanan
badannya) warghh...... jam Rolex aku.....

4 orang bakal ayah sedang menunggu di bilik
menunggu di hospital sementara isteri masing-
masing sedang berjuang untuk melahirkan anak.
Kemudian keluar jururawat dan memberitahu
kepada ayah pertama, "Tahniah, kamu sekarang
telah menjadi ayah kepada kembar
dua!". "Mungkin satu kebetulan" kata ayah
pertama. " Saya bekerja di Menara Berkembar
Petronas"
Kemudian keluar pula jururawat lain dan
memberitahu kepada ayah kedua, "Tahniah!
awak mendapat anak kembar tiga!" "Wooow!,
mungkin satu kebetulan" jawab ayah kedua."Saya
kerja di 3M Corporation"
Keluar pula jururawat lain dan memberitahu ayah
ke ketiga,"Congratulation! isteri you dapat
kembar empat" "Alhamdulillah! Mungkin juga satu
kebetulan". Saya kerja di Four Season Hotel!"
Pada masa ini ayah yang ke empat kelihatan
amat tidak menentu dan gelisah. Kesemua ayah-
ayah yang menunggu pun bertanya, "Kenapa
risau sangat??" Jawab ayah keempat,"Saya
bekerja di Seven-Eleven
 
 
 

  cerita sedih?
Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di
sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas
mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah. Dilihatnya ramai
orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam Dan lif tidak
berfungsi....

si A : Macamana ni...rumah kita lak atas sekali?
si B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..?
si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje...kita pun tak tahu bila agaknya
elektrik ada balik
si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita,tapi kita kena
bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita
lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa...biar kita serius dengar
cerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke
tingkat 60. si A mula bercerita....

si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku...aku membesar tanpa
bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku....bla bla bla
bla bla.....

Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh...sedar tak
sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana
penat tapi berhenti untuk lap air mata...kemudian Mereka kembali memanjat sambil
si B pula bercerita....

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu bapaku
meninggal dalan kemalangan jalanraya...aku dibesarkan
oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak
bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4 orang...bla
bla bla bla......

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih....punyalah lama cerita si B dengan tak
sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi... sambil
melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk

si C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh
punya.
si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke...?
si C : emmmm...mungkin hari ini dalam sejarah...
si B : cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat je lagi
si C : aku sedih kerana...KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM
KERETA....UWAAAAAA

Moral of the story....jangan anggap sejarah hidup kita yang paling sedih padahal
ada lagi insan lain yang mengalami sejarah hidup yang lebih pahit.

 babi ngan family dier
 Satu petang yang indah..... Si bapak babi nie ajak family dia pergi bersiar-siar kat Tasik Titiwangsa.... dalam perjalan nak ke tasik tu. dia perasan semua anak-anak babi dia tu jalan sambil tunduk kepalanya....... sibapak nie heran lah bukan main... lalu si bapak bertanya kepada anak-anak dia......... Bapak babi : Hi anak-anak ku sekelian..... kenapa korang nie jalan tunduk jek dari tadik... ... nanti orang lain tak nampak lubang hidung kita yang lawa nie..
AnakČ babi : Kami malu pak .... kami segan....
Bapak babi : Apsal plak nak segan.... bukan kita tak de hidung.... hidung kita siap lain dari yang lain....... ada trademark lagik.. ( balas bapak babi tu ngan angkuh sekalik dan kelihatan lubang hidungnya semakin besar .....)R AnakČ babi : Kami segan sebab mak dan bapak kami babi......... "

KISAH 1
US VS Malaysia
 US:We have mocha
MY:We have "NesLo"

US:We have cappucino
MY:We have teh tarik

US:We have pancake
MY:We have roticanai

US:We have the Golden Gate
MY:We have the Penang Bridge

US:We have "Star Spangled Banner"
MY:We have "Jalur Gemilang"

US: Damn it! What do you have that we don't?

MY: We still have our TwinTOWERS! You've lost yours.

US: You win...

KISAH 2 
Antu kuboq
 
Ini cerita yang berlaku beberapa tahun lepas...

Dua sahabat, Dol dan Man sedang pulang dari
dari kerja (shift malam). Tayar motor pancit pulak
tu. Jadi kena lah sorong motor.

Rumah jauh jugak lagi. Sampai kat satu simpang,
Dol dan Man pun ambik le short-cut. Nak cepat
sampai sebab dah ngantuk sangat.

Tapi shortcut tu lalu kat kubur cina. Seram jugak
dua orang tu tapi buat-buat berani sambil buat-
buat lawak... tak nak tunjuk takut le tu.
Tiba-tiba dengar macam bunyi orang buat
mengetuk batu. Bulu roma Dol dan Man dah
tegak... Kemudian nampaklah bayang-bayang
orang sedang mengetuk sesuatu kat satu kubur.
Rupa-rupanya sorang apek sedang memahat
batu
kubur.

"Aiya apek, lu apa bikin kerja malam-malam...
bikin orang suspen saja... esok siang buat laa...",
kata si Dol (marah-marah).

"Aiya, itu bodo punya olang aaa, gua punya nama
pun talak betul tulis...", kata apek tu...

keke